Brand beveiliging

Heeft u al rookmelders in huis?
 
Een rookmelder kan uw leven redden. Als u slaapt, ruikt u niets. Breekt er ‘s nachts brand uit? Dan is de kans groot dat u niet wakker wordt. Door de giftige rook raakt u snel buiten westen. Een rookmelder waarschuwt u en uw gezinsleden. Hij geeft een hoog en hard geluid waar u zeker wakker van wordt. Een rookmelder voorkomt niet dat er brand uitbreekt, maar zorgt ervoor dat u het vuur snel ontdekt en voldoende tijd heeft om te blussen of om te vluchten.
 
 
Waar plaats ik een rookmelder?
 
Plaats op iedere verdieping van uw woning minimaal één rookmelder. Het beste kunt u alle ruimten waar u doorheen moet als u vlucht, voorzien van rookmelders. Dat zijn bijvoorbeeld de gang, de overloop en de trappen. Bevestig de melder altijd tegen het plafond. Als u meerdere rookmelders met elkaar koppelt, geven ze allemaal tegelijk alarm. Zo weet u zeker dat u het alarm altijd hoort, ook als u in een ander gedeelte van uw huis bent. Het plaatsen van een rookmelder is overigens erg eenvoudig. Want al onze rookmelders zijn draadloos, ook de gekoppelde systemen.
 
 
Hittemelder voor de keuken
 
In de keuken is de kans op brand groot. Toch is het niet verstandig om daar een rookmelder te monteren. Deze zal namelijk met vals alarm reageren op de kookdampen in uw keuken. Speciaal voor keuken en horeca-ruimtes hebben we daarom hittemelders in het assortiment. Deze melder reageert op extreme hitte (boven de 60 graden Celsius).
 
 

Preventie tips

► Zorg voor werkende rookmelders. Gekoppelde rookmelder met doormelding naar meldkamer genieten de voorkeur. Gekoppelde rookmelders worden continu getest. Lage batterij melding wordt u gewaarschuwd door de installateur.

► Maak een goed vluchtplan met 2 vlucht routes. Overleg deze vluchtroutes met uw familie / medebewoners. Zorg ervoor dat de routes altijd vrij zijn van obstakels.

► Meestal komt de inbreker langs de achterzijde van de woning. Deze manier van werken biedt hem niet alleen meer discretie, maar vaak is de beveiliging hier ook het zwakst.

► Berg uw waarden veilig op. De meeste inbrekers zijn erop uit om zo snel mogelijk gemakkellijk verhandelbare goederen of waarden te stelen in zo weinig mogelijk tijd.

0123